Bo, een goed voorbeeld van het belang van chippen.

Bo weer herenigd met haar eigenaarOnlangs kregen wij een melding van een mogelijke zwerfkat/verdwaalde kat in Ter Aar.
Hoewel het beestje verder gezond was en er dus geen directe opnameindicatie voor ons was, controleerden wij toch als standaardprocedure op een chip.

Bij deze controle bleek dat het dier gechipt was, alleen volgens de chip kwam de kat (die Bo bleek te heten) uit Bodegraven, dat was toch niet echt om de hoek.
Nu gebeurd het vaker dat bijvoorbeeld bij een verhuizing de chip niet wordt aangepast naar de nieuwe woonplaats, maar gelukkig had de melder inmiddels ook al op Amivedi gekeken, en daar bleek Bo ook te staan als zijnde vermist sinds 23 januari (!!) in.... Bodegraven!

Zo konden wij dus contact opnemen met de eigenaren en hun het blijde nieuws brengen dat Bo na een maand van huis te zijn geweest weer terecht was!
U kunt zich wel voorstellen hoe blij zij waren, zowel de eigenaren als Bo.

Dit is weer een prima voorbeeld van het belang om uw huisdier te chippen. Ook als uw huisdier nooit buitenkomt, want juist die dieren vinden de weg minder snel terug als ze een keer per ongeluk buiten terecht komen. (Een opstaande deur, een val uit het raam, etc)

Als Bo niet gechipt was, was er voor ons geen reden geweest om het dier mee te nemen, zij was tenslotte verder gezond. Wie weet hoelang zij dan nog had rond gezworven....

Wilt u uw huisdier laten chippen? Vraag het uw dierenarts, eventueel bij de jaarlijkse controle/enting. U kunt uw huisdier ook bij ons laten chippen tegen een gereduceerd tarief. 
Voor meer informatie of een afspraak kunt een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Chip uw huisdier!

 

Share on Myspace

Volg Ons

Adres

  • Hoorn 318,
    2404 HL, Alphen aan den Rijn.

Contact

Erkend/Aangesloten bij

Aequor erkend Anbi erkendFDN aangesloten

Ads by google.