Het bijzondere verhaal van Alfie

AlfieVorig jaar hebben wij een kat opgehaald bij een manege. De kat was groot, zwart en had een grote wond boven zijn oog.
Later bij de dierenarts bleek dat hij ook FIV positief was, oftewel kattenaids. In de regel zijn de vooruitzichten voor zo'n patient niet al te rooskleurig, mede omdat zij een gevaar zijn voor de overige kattenpopulatie.
Wij hebben hem met liefde verzorgd op de opvang, totdat een collega van ons met de oplossing kwam : Stichting FIV-FeLV.

 

Stichting FIV-FeLV is een organisatie die zich als doel stelt katten op te vangen met het dodelijke FeLV virus (leucose) en kattenaids (FIV). In plaats van een spuitje, krijgen deze katten aandacht, goede voeding en medische zorg in een huiselijke omgeving. Zij werken hierbij samen met Stichting Dierenthuis.


Stichting Dierenthuis is een permanente opvang voor kansarme asieldieren. Honden oud, ziek of met gedragsproblemen en verwilderde katten vinden hier een blijvend thuis. De dieren zijn afkomstig van asielen, waar ze vaak verwaarloosd en mishandeld binnen zijn gebracht. Maar ook van mensen die met de stichting een regeling hebben getroffen dat zij voor haar dieren zorgt als ze er zelf door overlijden niet meer toe in staat zijn. 
Het terrein van Stichting Dierenthuis biedt Stichting FIV-FeLV de ideale omstandigheden om juist deze poezen en katers een warm thuis en de juiste verzorging te bieden. Een warm en comfortabel quarantainehuis voorziet de katten van vrijheid, comfort en een vrije uitloop naar buiten, terwijl de gezonde dieren van de opvang geen risico lopen. 

 

Na contact met deze stichting mocht werd een plekje gereserveerd voor "onze kat" en mocht hij zijn dagen in een warme en veilige omgeving slijten.
Hij werd liefdevol ontvangen en Alfie gedoopt, naar zijn vindplaats Alphen aan den Rijn. 

Op de website staat nu het volgende geschreven over Alfie:

 Het is soms moeilijk om uit de vele zwarte aidskaters die we hebben de juiste te herkennen. Zeker van een afstandje lijken ze allemaal wel een beetje op elkaar. Zo niet Alfie. Met zijn markante kop onderscheidt hij zich duidelijk van de andere dieren.Daarnaast onderscheid alfie zich ook van de andere zwarte katers omdat Alfie sinds 2011 zijn gezichtsvermogen verloren is. Alfie leidde een zwerversbestaan en toen hij gevonden werd had hij een grote wond boven zijn oog. De wond werd verzorgd maar het litteken is altijd goed zichtbaar gebleven. Tel daar bij op dat zijn kop van een flinke afmeting is en Alfie’s signalement is duidelijk. Zijn vervaarlijke uiterlijk is maar schijn. Alfie kwam heel schuw binnen en hij heeft heel lang in de gewenningsruimte gewoond. Daar wende hij aan de geuren en geluiden van Dierenthuis. Aan de vele maatjes en mensen. Aan het leven met verzorging en liefde. En dat leven bevalt hem goed. Hij ontpopte zich tot een echte “teddybeer” die graag boven op de tafel zit. 

 

Na contact met Stichting Dierenthuis bleek dat het verhaal van Alfie zelfs nog een vervolg had gekregen:

Dierenthuis heeft voor opname een aantal voorwaarden, waaronder het castreren van alle dieren voordat zij de opvang binnen mogen komen.
Helaas zijn er twee aidskatten binnengebracht die niet aan de voorwaarden hadden voldaan.
Alfie bleek later, was nog een intacte kater, hij heeft dan ook voor nageslacht gezorgd.
Hieruit is Baby geboren.
Baby is een gezonde kat. Die niet besmet is met het FIV- virus.
Uiteraard is Alfie direct geholpen.

 

Zo ziet u maar dat een kansarme kat zeker niet kansloos hoeft te zijn en in plaats van een leven te beèindigen is er nieuw leven geboren!

 

Stichting Dierenthuis is net als ons afhankelijk van giften donaties en mede door dit mooie verhaal willen ook wij ons steenstje bijdragen net zoals wij dit elk jaar doen voor Pieterburen. Niet met geld maar met spullen. De volgende spullen kan de Stichting Dierenthuis zeer goed gebruiken:

- Vuilniszakken *
- Wasmiddelen * 
- Allesreiniger * 
- Bleek * 
- Latex handschoenen 
- Dettol * 
- Dekens * 
- Fleecedekens * 
-Keukenrollen 
- Kauwbotten/staven van buffelhuid * 
-Handzeep * 
- Hondenkoekjes 
- Blikvoer kat * 
- Grote ballen (geen tennisballen) voor de honden 
- Blikvoer voor de hond 
* Op dit moment het meest behoefte aan 

 

Wij zullen zelf zoveel mogelijk verzamelen, maar willen ook graag uw hulp inroepen.
Kijkt u alstublieft in uw kastjes, laden, op zolder, in de schuur etc of u nog spullen heeft van de lijst die u kunt missen. Of misschien wilt u bij uw wekelijkse boodschappen bijvoorbeeld een extra rol vuilniszakken of fles allesreiniger kopen om deze te doneren.
U kunt uw artikelen bij ons komen langsbrengen op de ´s Molenaarsweg (graag wel op afspraak, omdat de dienstdoende ploeg niet altijd aanwezig is). Mocht u echt niet in de gelegenheid zijn om te komen brengen, laat het ons weten via de e-mail en wij zullen een afspraak maken om de spullen te komen halen.
Ons doel is met ons eerstvolgende bezoek een grote lading aan spullen mee te nemen, en wij hopen van harte dat u hieraan mee wil werken. 

Mocht u liever op een andere manier willen helpen/doneren, kan dat ook. U kunt zelf bijvoorbeeld een dier op afstand adopteren. Kijk daarvoor op de site van Dierenthuis (http://www.dierenthuis.nl/) of die van Stichting Fiv/Felv (http://www.fiv-felv.nl/bewoners/index.php). Ook eventuele andere mogelijkheden voor donatie vindt u terug op beide sites.

 

Wij hopen op uw steun en alvast onze dank, en ook namens Stichting FIV/FELV, Stichting Dierenthuis en alle bewoners zoals Alfie!

Share on Myspace

Volg Ons

Adres

  • Hoorn 318,
    2404 HL, Alphen aan den Rijn.

Contact

Erkend/Aangesloten bij

Aequor erkend Anbi erkendFDN aangesloten

Ads by google.