Kat na veel moeite uit boom bevrijdt door Dierenambulance Alphen aan den Rijn.

kalkhovenwegDe Dierenambulance van Alphen aan den Rijn heeft na vele pogingen met moeite op maandag 21 februari een kat weten te redden uit een hoge boom.

De Dierenambulance kreeg op zondag de melding van een kat in de boom bij de Kalkovenweg. Bij het ter plaatse komen bleek inderdaad een kat in de boom te zitten. De eigenaar die ook ter plaatse was heeft samen met de dierenambulance meerdere pogingen gedaan om de kat uit de boom te krijgen maar dit mislukte. 
In de avond werd besloten de brandweer ter plaatste de laten komen om met de ladderwagen een poging te doen om de kat te vangen. Echter slaagde de brandweer er ook niet in om de kat te vangen en zocht de het nog hoger op. De ladderwagen had wegens een pand dat in de weg stond ook geen mogelijkheid om de kat te vangen waarop de brandweer besloot retour te gaan.

 

Maandagochtend werd er weer een controle gedaan of de kat uit de boom was, helaas was dit niet het geval. Wederom werd de brandweer opgeroepen om ter plaatse te komen, dit maal kwam de tank-autospuit ter plaatse met een ladder. Toen de brandweer eenmaal bij de kat kwam schrok de kat en vluchtte naar de top van de boom waar de brandweer al helemaal niet bij kon komen. Daarop werd besloten de kat met rust te laten, bij een controle later op de dag was de kat nog steeds op de zelfde hoogte, in de top van een hoge boom. Hierna is besloten een hovenier in te schakelen die gespecialiseerd is in het klimmen van bomen, deze kwam omstreeks half zes ter plaatse en is heldhaftig, gezekerd de boom in geklommen. Na veel moeite wist de hovenier de kat te vangen en in de kooi te doen. De kat die een hoge daling moest maken is daarna direct overgedragen aan de eigenaar, de kat met de naam ''Zorro'' deed bij thuiskomst alsof het de gewoonste zaak was en smikkelde vervolgens heerlijk zijn bakje met eten en drinken op.

 

kalkhovenweg: Kat uit boom gehaald Dierenambulance Alphen aan den Rijn

 

{addthis off} 

Share on Myspace

Volg Ons

Adres

  • Hoorn 318,
    2404 HL, Alphen aan den Rijn.

Contact

Erkend/Aangesloten bij

Aequor erkend Anbi erkendFDN aangesloten

Ads by google.