Verhalen en ervaringen

Bo, een goed voorbeeld van het belang van chippen.

Lees verder....Bo, een goed voorbeeld van het belang van chippen.Onlangs kregen wij een melding van een mogelijke zwerfkat/verdwaalde kat in Ter Aar.
Hoewel het beestje verder gezond was en er dus geen directe opnameindicatie voor ons was, controleerden wij toch als standaardprocedure op een chip.

Bij deze controle bleek dat het dier gechipt was, alleen volgens de chip kwam de kat (die Bo bleek te heten) uit Bodegraven, dat was toch niet echt om de hoek.
Nu gebeurd het vaker dat bijvoorbeeld bij een verhuizing de chip niet wordt aangepast naar de nieuwe woonplaats, maar gelukkig had de melder inmiddels ook al op Amivedi gekeken, en daar bleek Bo ook te staan als zijnde vermist sinds 23 januari (!!) in.... Bodegraven!

Het bijzondere verhaal van Alfie

Lees meer: Het bijzondere verhaal van AlfieVorig jaar hebben wij een kat opgehaald bij een manege. De kat was groot, zwart en had een grote wond boven zijn oog.
Later bij de dierenarts bleek dat hij ook FIV positief was, oftewel kattenaids. In de regel zijn de vooruitzichten voor zo'n patient niet al te rooskleurig, mede omdat zij een gevaar zijn voor de overige kattenpopulatie.
Wij hebben hem met liefde verzorgd op de opvang, totdat een collega van ons met de oplossing kwam : Stichting FIV-FeLV.

 

Wallaby gevangen in Bleiswijk

Lees meer: Wallaby gevangen in Bleiswijk
Bijna verslikte Ginet van de Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o. zich in haar laatste lunchhapje; via het centrale telefoonnummer 0900-1120000 meldde zich de Dierenpolitie 114: of ze een kangoeroe kon komen helpen vangen in Bleiswijk; het dier was gezien op een industrieterrein nabij de drukke doorgaande N209 en bracht de openbare veiligheid en uiteraard zichzelf in gevaar....
 

Kameleon tussen de bamboe

Lees meer: Kameleon tussen de bamboe

Een enkele keer hebben we bij de Dierenambulance Alphen aan den Rijn bijzondere of exotische gasten. 
Zo ook vandaag, toen we de melding kregen van een kameleon. Via een partij bamboe had een kameleon kans gezien om de grote oversteek naar Nederland te maken en via een medewerker van de bloemenveiling werden onze medewerkers ingeschakeld.
Omdat een kameleon niet echt is gebouwd op de huidige nederlandse temperaturen is hij met spoed over gebracht naar reptielenopvang Serpo. Serpo is in Nederland het meest gespecialiseerde adres voor wat betreft slangen, hagedissen en amfibieen. Hier zal hij/zij dan ook met veel liefde verzorgt gaan worden. 

Leucistische Merel

Lees meer: Leucistische Merel

Afgelopen week spotte een van onze medewerksters een leucistische merel. leucisme is een kleurafwijking die weinig voor komt. Leucisme wordt vaak verward met albinisme. Echter bij leucisme hebben de betreffende dieren normale en dus geen rode ogen.

Powder maakt volop gebruik van zijn 9 levens.

Lees meer: Powder maakt volop gebruik van zijn 9 levens.Powder is al 13 jaar en doof, hierdoor is hij al enkele malen overreden, en zelfs een keer geëlectrocuteerd. Waarschijnlijk had hij hierdoor ook te laat door dat de (aangelijnde) hond van de overbuurman om de hoek kwam. Deze vindt katten niet zo aardig en maakt dan dankbaar gebruik van de gelegenheid en krijgt Powder te pakken tussen zijn achterpoten.

Kat na veel moeite uit boom bevrijdt door Dierenambulance Alphen aan den Rijn.

Lees meer: Kat na veel moeite uit boom bevrijdt door Dierenambulance Alphen aan den Rijn.De Dierenambulance van Alphen aan den Rijn heeft na vele pogingen met moeite op maandag 21 februari een kat weten te redden uit een hoge boom.

De Dierenambulance kreeg op zondag de melding van een kat in de boom bij de Kalkovenweg. Bij het ter plaatse komen bleek inderdaad een kat in de boom te zitten. De eigenaar die ook ter plaatse was heeft samen met de dierenambulance meerdere pogingen gedaan om de kat uit de boom te krijgen maar dit mislukte. 
In de avond werd besloten de brandweer ter plaatste de laten komen om met de ladderwagen een poging te doen om de kat te vangen. Echter slaagde de brandweer er ook niet in om de kat te vangen en zocht de het nog hoger op. De ladderwagen had wegens een pand dat in de weg stond ook geen mogelijkheid om de kat te vangen waarop de brandweer besloot retour te gaan.

 

A hell of a night...

Zaterdag 28 februari beginnen Jordi en ik goed geluimd aan onze dienst.
We krijgen tijdens de overdracht een hondje dat aan een auto gebonden is achtergelaten, en die heeft wat wondjes. 
De wondjes vallen mee, maar moeten wel even door de dierenarts gezien worden, maar we besluiten eerst maar even te eten. Een goed gevulde maag werkt tenslotte wel zo lekker.

 

Zwanenvangst bij Mplus

Lees meer: Zwanenvangst bij MplusDaar waren ze dan: 10 zwanen waren De Hoorn overgestoken, hadden een verkeerschaos veroorzaakt, en waren geland in de mooie vijver voor marketingadviesbureau MPLUS. Het leek zo mooi, er was echter te weinig eten in zo’n pronkvijver met fonteinen. Vader, moeder en 8 kinderen wilden er daarom weer uit maar dat ging niet. De betonnen rand was door de langdurige droogte te hoog en een aanloop nemen kon niet. Daarom belden de werknemers van MPLUS de dierenambulance. Of we even konden helpen?

Volg Ons

Adres

  • Hoorn 318,
    2404 HL, Alphen aan den Rijn.

Contact

Erkend/Aangesloten bij

Aequor erkend Anbi erkendFDN aangesloten

Ads by google.