Het laatste nieuws over de Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o.

Chipdag 2015

Lees meer: Chipdag 2015 Zondag 14 juni vindt onze jaarlijkse chipactie plaats. Kom gezellig langs, er is weer van alles te doen:
Natuurlijk kunt u uw huisdier tegen een zeer gereduceerd tarief laten chippen, € 15,00 per chip! Maar neemt u dan gelijk een kijkje in onze voertuigen en opvang, er is een sieradenkraam (een deel van de opbrengst naar de Dierenambulance) en voor de jongsten onder ons staat er een goedgevulde grabbelton klaar.
Alsof dat allemaal niet genoeg is, is er ook een dierenarts aanwezig van de Sterkliniek Alphen Dierenkliniek om het gebit van uw dier te checkenen een een krote algemene gezondheidscheck. 

Genoeg redenen om ook gezellig langs te komen, wij zien u dan ook graag op zondag 14 juni van 12 tot 16 uur, Lupinesingel 15 in Alphen aan den Rijn.

Laat haasjes niet het haasje worden.

Lees meer: Laat haasjes niet het haasje worden.Het is weer hazentijd! Vanaf het vroege voorjaar worden weer jonge haasjes geboren. In het open veld kan men een nestje of een enkel haasje aantreffen. Laat de diertjes niet 't haasje worden en raak ze niet aan! Uit onwetendheid denkt men vaak dat een alleen zittend babyhaasje door zijn moeder in de steek is gelaten, maar niets is minder waar.... 

Hazen hebben de voorkeur voor open landschap, zoals weidegrond met hier en daar wat beschutting zoals houtwallen of een bosje. De jonge haasjes worden doorgaans in de polder geboren in een leger, dat is een ondiepe een kuil in de grond. Soms wordt er maar een haasje geboren, maar meestal bevat een nestje 2-5 jongen. Na een paar dagen gaan de jonge haasjes elk een kant op. Ze zitten laag tegen de grond aangedrukt en vallen nauwelijks op. Anders dan veel mensen denken, graven hazen geen holen onder de grond zoals konijnen dat doen. Als men gaat wandelen en zo'n klein haasje open en bloot aantreft in het veld, denkt men al snel dat dit een zielig haasje is, dat door de moeder is achtergelaten. Maar dat is echt niet zo, moeder haas is in de buurt en zorgt erg goed voor de kleintjes. Vlak na zonsondergang verzamelt de hele familie zich bij het leger waar de jongen geboren zijn. Dan worden ze gezoogd en gaan daarna weer ieder een kant op. Heel slim natuurlijk, want als er een vijand langskomt is slechts een kleintje ‘t haasje en niet het hele nestje. 

Daarom willen we u adviseren dat als u tijdens het wandelen een haasje in het veld ziet: Afblijven, gewoon laten zitten en nooit aanraken. Moeder haas is in de buurt en de kleintjes zijn nergens beter af dan in de natuur.

Uitzondering: Mocht het haasje zich op een onveilige plek bevinden bijvoorbeeld vlak langs een verkeersweg, of op een voetbalveld of sportterrein, bel dan de dierenambulance via 0900 - 1120000. 

**Belangrijk bericht!** Nep collecte Boskoop

Lees meer: **Belangrijk bericht!** Nep collecte BoskoopWe hebben vandaag vernomen dat in Boskoop mensen telefonisch benaderd zijn door een persoon die zegt te bellen namen de Dierenambulance en vraagt om een donatie.

Let op: Geef niet uw gegevens aan deze persoon (sowieso niet raadzaam telefonisch) en geef zeker geen geld of andere toezeggingen.
Wij zijn het namelijk niet en wij zijn de enige Dierenambulance die in Boskoop actief is en aldaar mag collecteren (wanneer we vergunning hebben, uiteraard)!

Mocht er aan de deur gecollecteerd worden: ook dat zijn wij niet. Mochten wij gaan collecteren zal dit ruim van te voren aangekondigd worden, zowel hier als in de lokale (papieren) media. Mocht er de komende tijd toch iemand aan de deur komen namens ons, geef geen geld en bel de politie.

Het belang van chippen

Lees meer: Het belang van chippenWij kunnen het niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om uw dier te chippen. 
Perry hier is daar een mooi voorbeeld van: Perry was al vermist (en vooral erg gemist) sinds 23 maart.

Afgelopen donderdag krijgen wij een melding van een aangereden kat op de N231. Ter plaatste troffen wij Perry aan, niet gewond wel enigszins verward.

Hij was niet eens zo heel ver van huis, maar blijkbaar toch ver genoeg dat hij de weg naar huis niet meer wist terug te vinden. Dankzij de chip was het voor ons een koud kunstje om de eigenaar te achterhalen en niet veel later kon kon het dolgelukkige baasje Perry weer in haar armen sluiten.

Is uw huisdier nog niet gechipt en wilt u ook uw dier laten chippen? Dat komt goed uit, op 15 juni organiseren wij een chipdag, waarbij u tegen een sterk gereduceerd tarief uw dier kunt laten chippen. (€ 15,-).
Chippen is niet alleen voor honden en katten, ook konijnen en fretten worden regelmatig door ons opgehaald en kunnen ook gechipt worden.

De chipdag is van 12.00 tot 16.00 uur en vindt plaats op onze post op de Lupinesingel 15, Alphen aan den Rijn.

Wij zien u graag op 15 juni!

Volg Ons

Adres

  • Hoorn 318,
    2404 HL, Alphen aan den Rijn.

Contact

Erkend/Aangesloten bij

Aequor erkend Anbi erkendFDN aangesloten

Ads by google.